• 生活/居家
  • 情感/人生
  • 社会/财经
  • 历史/文化
  • 职场/社交
  • 教育/学习
  • 图片/艺术
  • 影音/休闲
  • 美食/烹饪
  • 健康/养生
  • 范文大全
  • 电脑/上网
  • 当前位置: 个人图书馆网 > 社会/财经 > 正文

    [小学五年级英语试题] 五年级英语试卷题答案

    时间:2019-08-14 06:39:04 来源:个人图书馆网 本文已影响

      是用于考试的题目,要求按照标准回答。它是命题者按照一定的考核目的编写出来的。以下是小编整理的小学五年级英语试题,大家一起看一下吧。

      听力部分(30分)

      一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。(10分)

      ( ) 1。 A。 card B。 catch C。 cartoon

      ( ) 2. A. let B. lesson C. listen

      ( ) 3. A. wash B. watch C. which

      ( ) 4。 A。 butterfly B。 dragonfly C。 firefly

      ( ) 5. A. white B. write C. bright

      ( ) 6. A. 6:15 B. 7:15 C. 6:45

      ( ) 7. A. toothache B. backache C. headache

      ( ) 8。 A。 walk carefully B。 sit quietly C。 sing loudly

      ( ) 9. A. carry big things B. glow at night C. dance in the flowers

      ( ) 10。 A。 touch your knees B。 lift up your right leg。 C。 put your feet together

      二、根据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。(10分)

      ( ) 1. A. Yes, I do. B. Yes, I can. C. Not yet.

      ( ) 2. A. Yes, I’m Tom speaking. B. Yes, speaking. C. Yes, I’m Tom.

    凤凰彩票网  ( ) 3. A. About half past eight. B. At a quarter to seven. C. They’re seven.

      ( ) 4。 A。 I have PE and Chinese。 B。 We like Maths。 C。 I don’t like Chinese。

      ( ) 5. A. We often cook food. B. They are watching TV. C. They often do housework.

      三、听录音,完成短文,读三遍。(10分)

      1、We are from different countries. I’m from . He’s from .

      2、How does Yang Ling her weekends? She often cartoons.

    凤凰彩票网  3、It is . The students are about their weekends.

      4、 your hands on your , please.

      5、I thirsty。 I can a glass of water for you。

      笔试部分(70分)

      一、 选出画线部分读音不同的单词。(5分)

      ( ) 1. A often B. those C. over D. photo

      ( ) 2. A have B. cake C. name D. table

      ( ) 3. A computer B. usually C. puppet D. student

      ( ) 4. A please B. breakfast C. sweater D. bread

      ( ) 5. A scarf B. quarter C. party D. bar

      二、 写出下列词组的英语或汉语。(1-5题为10分,6-7题为5分。15分)

    凤凰彩票网  1. 集邮 __ ____ 2. 住在中国______________________

    凤凰彩票网  3. 在周二上午 __ ____ 4. 谈论 ____

      5. 忙碌的一天 ____ __ 6. at once ______

      7。 different countries __ ____ 8。 stay in bed ___

    凤凰彩票网  9。 a quarter to twelve __ ____ 10。 speak loudly ___

      三、将正确答案的序号填在题前的括号内。(15分)

      ( ) 1. David likes ___________ photos and ___________ flowers.

      A. taking, grows B. taking, growing C. takes, grows

      ( ) 2. The boy ___________ the Internet every day.

      A. is surfing B. surf C. surfs

      ( ) 3. ___________ music, please .

      A。 Listen B。 Listen to C。 listen to

      ( ) 4。 I often play football ___________ the weekends。

      A. in B. on C. at

      ( ) 5。 The students are ___________follow the orders。

      A. trying to B. trying C. try to

      ( ) 6. —Do you have ___________ hobbies?

      —Yes, I do.

      A. some B. any C. a

    凤凰彩票网  ( ) 7. The girl can skate, ___________the boy can’t.

      A. but B. and C. to

      ( ) 8。 I can play ___________ football 。 My sister can play ___________ violin。

      A. the; the B. the; / C. / ; the

      ( ) 9. David goes to school ___________ Monday ___________ Friday by bus.

      A。 on; and B。 from; to C。 for; to

      ( ) 10. My brother ___________ books now.

      A. reads B. reading C. is reading

      四、从Ⅱ栏中找出能回答Ⅰ栏中问题的选项,并将其序号填入题前的括号内。( 5分)

      I II

      ( ) 1. Hello, may I speak to Helen? A. She often draws pictures.

      ( ) 2. What is she doing there? B. She is singing.

      ( ) 3. What day is it today? C. I’ve got a bad cough.

      ( ) 4。 What’s the matter? D。 It’s Saturday。

      ( ) 5. What does Nancy usually do on Sundays? E. Sorry, wrong number.

      五、根据中文完成句子,每空一词。(10分)

      1。Helen放学后通常做什么?她通常做家庭作业。

      What _ ___ Helen usually do after school? She usually does ___ __ homework.

      2。星期三上午我们上什么课?我们上英语和计算机课程。

      What __ __ do we have __ _Wednesday morning ? We have and Computer Studies.

      3.你母亲有一些爱好吗?是的,她有。她喜欢洗衣服。

      __ __ your mother have any __ __? Yes, she _ ___。

    凤凰彩票网  4.用你的右手触摸你的左脚。

      ________ your right hand _______ your left foot 。

      六、用所给单词的适当形式填空。(5分)

      1. It’s ten past four. The girls ___________ (play) games.

      2。 There ___________ ( be ) two swings and a slide in our school。

      3. Do you like___________ (skate)?

      4。 My sister___________ ( have) a nice box。

      5. Please show your stamps to___________. (she)

      七、按要求完成下列句子,每空一词。(10分)

    凤凰彩票网  1。 There is some water in the glass。 (改为一般疑问句)

      ___________ there ___________ water in the glass ?

      2. I feel ill now. (对划线部分提问)

      ___________ ___________ you feel now?

    凤凰彩票网  3。 I like playing chess。(改为否定句)

      I ___________ like ___________ chess。

      4。 better, hope, I, you, soon, get (连词成句)

      .

      5。 are, different, we, from, countries (连词成句)

      。

      八、阅读理解(10分)

      (A)

      阅读短文判断正误,正确的写 T,错误的写 F。 (5分)

      Helen usually gets up very early in the morning. She often goes to school at about half past seven. She has her first lesson at eight o five. She doesn’t go home at noon. She has lunch at a quarter to eleven at school. After lunch, she has a rest for half an hour. Then she plays games with her classmates. Classes are over at half past four. Helen goes home with her friends at about five. At six thirty, she has supper with her parents. She goes to bed at half past nine. That’s Helen’s day.

    凤凰彩票网  ( ) 1. Helen usually gets up late in the morning.

      ( ) 2. The first lesson begins at about half past seven.

      ( ) 3。 Helen doesn’t have lunch at home。

      ( ) 4。 Helen goes home with her classmates at about four。

      ( ) 5. Helen goes to bed at nine thirty.

      (B)

      阅读短文并选择正确答案。(5分)

      My name is Yang Ling. I’m a student in a primary school here. I have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon. I have Chinese, Maths, Art, Science, Social Science and Computer Studies. I like Maths and Art. But my friend Lily doesn’t. She likes Art and Computer Studies. Many students in our school like Art very much. They like drawing pictures. Some students like sport. They usually play football and basketball after school. On Saturdays and Sundays, I usually do housework. Sometimes I make model cars with my classmates.

    凤凰彩票网  ( ) 1. How many lessons does Yang Ling have a day?

      A. Four. B. Six. C. Seven.

      ( ) 2. Who is Lily?

      A。 Yang Ling’s friend。 B。 Yang Ling’s sister。 C。 Sorry, I don’t know。

      ( ) 3. What subjects does Lily like?

    凤凰彩票网  A. Art and Maths. B. Art and Computer Studies. C. Art and Social Science.

      ( ) 4。 What do some students usually do after school?

    凤凰彩票网  A. Play football and baseball. B. Play basketball and football. C. Play football and volleyball.

      ( ) 5. What does Yang Ling usually do at the weekends?

      A。 Draw pictures。

      B. Do housework and make model cars.

      C。 Do homework and make model planes。

      听力文字稿及答案

      听力文字稿

      一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。(共10小题;每小题1分,满分10分)

      1. I catch insects at the weekends.

      2. Listen! The girls are singing.

      3. I often wash clothes in the evening.

      4。 There’s a dragonfly on the wall。

      5。 The man in white is Tom’s father。

      6。 It’s a quarter past six。

      7。 Jim has got a headache。

    凤凰彩票网  8。 Please sit quietly and listen to me。

    凤凰彩票网  9. Fireflies can glow at night.

      10。 Stand in a line。 And put your feet together。

      二、根据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

    凤凰彩票网  1. Are you ready for class?

    凤凰彩票网  2. May I speak to Tom?

      3. What time is it?

      4。 What subject do you like?

      5. How do your parents spend their weekends?

      三、听录音,完成短文,读三遍。(共5小题;每小题2分,满分10分)

      1、We are from different countries. I’m from China. He’s from Japan.

      2、How does Yang Ling spend her weekends? She often watches cartoons.

      3、It is Monday。 The students are talking about their weekends。

      4、Put your hands on your head, please.

      5、I feel thirsty. I can get a glass of water for you.

      参考答案

      听力部分

      一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。(共10小题;每小题1分,满分10分)

      1。B 2。C 3。A 4。B 5。A 6。A 7。C 8。B 9。B 10。C

      二、听录音,给下列图画标上正确的序号,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

    凤凰彩票网  5 1 2 4 3

      三、根据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

      1。C 2。B 3。A 4。B 5。C

    凤凰彩票网  四、根据你所听到的对话及问题,选择正确的答案,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

    凤凰彩票网  1.C 2.B 3.B 4.C 5.A

      五、听录音,完成短文,读三遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

      French; lives; ships; listening; him

      笔试部分

      一、写出下列词组的或汉语。(共10小题;每小题1分,满分10分)

      1. collect stamps 2. learn…from… 3. on Tuesday morning 4.talk about 5.write an e-mail to me

      6. 立刻 7. 相同的爱好 8. 呆在床上 9. 11:45 10.大声地说

      二、将正确的序号填在题前的括号内。(共15小题;每小题1分,满分15分)

      1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 6.A 7.B 8.A 9.C 10.C 11.B 12.C 13.B 14.C 15.A

      三、从Ⅱ栏中找出能回答Ⅰ栏中问题的选项,并将其序号填入题前的括号内。(共5小题;每小题1分,满分5分)

      1.E 2.B 3.D 4.C 5.A

      四、看图完成对话,每空一词。(共10小题;每小题1分,满分10分)

    凤凰彩票网  1。Where; America; speak; English 2。does; spend; his; takes; about; do

      五、用所给词的适当形式填空。(共10小题;每小题1分,满分10分)

      1. to water 2.are playing 3.are 4. cards 5.skating 6. watch 7.has 8.Nancy’s 9.her 10.go

      六、按要求完成下列句子,每空一词。(共5小题;每小题2分,满分10分)

    凤凰彩票网  1.Is; any 2.How; do 3.What; does 4.don’t; playing 5.time; for

      七、阅读短文并判断正误,正确的写 T,错误的写 F。 (共5小题;每小题1分,满分5分)

      1。F 2。F 3。T 4。F 5。T

      八、阅读短文并选择正确答案。(共5小题;每小题1分,满分5分)

      1。C 2。A 3。B 5。B 5。 B

    • 生活居家
    • 情感人生
    • 社会财经
    • 文化
    • 职场
    • 教育
    • 电脑上网